Unika solcellspaneler

Vad gör solcellspanelen från Windon unik?
Samtliga material i solcellerna är valda med tanke för vårt nordiska klimat, livslängd och energiavkastning. Materialen är utvalda utefter hållbarhet och miljönytta och naturligtvis försöker Windon handla så lokalt det går utan att tumma på kvalité. Effektiva frakter och smart paketering är ytterligare saker som ökar nyttan. Windon försöker i den mån det går inhandla material närproducerat för att minimera miljöpåverkan. Solcellerna har en helt unik materialkombination som är anpassad för våra nordiska förhållanden.

Windons mest unika komponent är glaset.
Windon använder sig av en speciell kemisk process som förändrar glasets ytmorfologi vilket ger mindre reflektioner i jämförelse med andra för närvarande kända lösningar inom PV-området.

    

21 fördelar med våra solpanler Windon Effecta 360+ Mono
Datablad Effecta 360+ SWE

Aluminiumram
Man kan tycka det är en enkel komponent, men ramen är anpassad för nordiska förhållanden. Detta genom att hindra vattenansamling (kondens) i ramen vilket leder till frostsprängning. Detta genom optimerade ovala dräneringshål, solida hörnsstoser inuti ram samt ett urtag för vattenavrinning i alla 4 hörn. Konstruktionen av vår ram håller upp till 8000 Pascal (Detta kan likställas med ca 8m snö). Givetvis kan man få ramen i olika färger beroende på vart den skall sitta. Frostsprängning är ett problem en tillverkare i varmare länder inte så ofta har tagit hänsyn till, vilket kan ses på installationer i kalla klimat.

Packmetod

Ingen panel belastas under packning och transport, och varje enskild panel vilar på en konstruktion av hörnstoser i plast. Mellan varje panel sitter en plastbit som inte bara håller panelerna helt stilla och plana under transport, utan även leder bort statisk elektricitet. Rejäla pallar gör att vi kan lasta upp till 40 paneler på varje pall, dvs ca 15kWp. Detta gör att vi kan frakta 40st paneler på en så liten yta som 1.7kvm, vilket borgar för minimal miljöpåverkan vid frakt.

Marknadens bästa solceller
Svenska solceller från Windon AB är marknadens bästa solceller, de har lagt många års arbete på att utveckla våra svenska solceller. Det började för många år sedan när man byggde en solcellsfabrik i Glava, Windon har fört kvaliteten på produkten vidare och jobbar idag med exakt samma koncept som det Swemodule har utvecklat under en 15 års period. Vi har samma typ av glas och samma ram och samma förpackningsteknik mm, naturligtvis har vi inte stått still utan har förfinat samtligt innehåll i produkten och tror oss idag ha svenska solceller i en klass som är bättre än tidigare.

Varför svenska solceller?
Ja den frågan är enkel att besvara. Vi är i Sverige kända för att ha en hög kvalité och producera teknik med bra kvalité och detta fall är inte annorlunda. Vi har genom åren bevisat att våra svenska solceller är marknadsledande när det gäller uthållighet och framförallt då det gäller att producera energi i förhållande till effekt och pris. Våra svenska solceller har visat att dom gör skäl för “Svensk Kvalité”.

Kontakt
Tel: 0706-69 25 49
E-post: christian@oneheat.se
OneHeat AB – Maskingatan 1, 417 64 Göteborg