Kvalité och garanti

Svenska solceller, kvalité och garantier
Vi handlar alla våra Svenska solceller direkt från fabriken med en egen OEM där vi erhåller eget material för produktion vilket gör det enkelt att diskutera problem och utförande på produkterna direkt med tillverkaren, det ger oss också garanti för att rätt material används. Vi har valt att använda oss av kända tillverkare på samtliga produkter. Våra svenska solceller är vårt eget märke "Windon" och OEM-tillverkas för Windon på EUROPE Solar Produktion, X-disc (design Swemodule). På invertern har vi ett eget Windon OEM, alternativt tar vi från Steca eller Kaco i Tyskland som har mycket bra garantier och en hög kvalité. Fäst material tillverkas av Tranås Rostfria och MAPAB Sverige och kablar och kontaktdon kommer från OEM Tranås Sverige. Samtliga konstruktionsmaterial är väl behandlade och gjorda i antingen varmförzinkat material rostfritt eller aluminium, allt detta för att ge garantier på minst 35 år. Vi har valt att jobba med endast en storlek på våra svenska solcellspaneler för att få ner priserna till en riktigt bra nivå även med ett högklassigt materialval. Kvantiteten är en mycket avgörande faktor på prislappen.

Garantier
Vi har på våra svenska solceller 15 års produktgaranti och 25 års effektgaranti med 80 % av effekten i en rak kurva. Detta garanterar att modulerna kommer att göra sitt jobb i många år. På invertern har vi som standard 7 års garanti på men det går att köpa ytterligare 10 eller 25 års garanti. All denna information hittar du i våra produktblad.

En solcellsanläggning kan innehålla många komponenter.
Alla komponenter som utgör vår solcellsanläggning och våra svenska solceller håller mycket hög klass och tillhör det absoluta övre skiktet kvalitetsmässigt. Vi är medvetna om att det går bygga med billigare komponenter och sämre material men eftersom en solcellsanläggning ska producera utan bekymmer år efter år så har vi försökt att hitta leverantörer med samma filosofi som vi själva har. Det är också viktigt att invertern levererar en exakt ström utan spikar för att vara godkända av våra svenska och utländska nätägare. Vi har god personlig kontakt med alla våra underleverantörer och besöker deras fabriker regelbundet, något vi tror är viktigt när man bygger en så komplicerad produkt som en produktionsanläggning för el.

Reservdelar och lager
Vi är rätt övertygade om att reservdelar kommer vara något som sällan efterfrågas, men vi har ändå ett antal kompletta anläggningar "på hyllan" för eventuella garantibyten mm. Vi vet att en kund som har en stillastående anläggning inte vill vänta i flera månader på utbytesdelar om olyckan eller oturen skulle vara framme. Att ha utbytesdelar och reservdelar hemma ser vi som mycket viktigt.